Az alakuló üléseket követően 2020. április 03-i végzésével a Cégbíróság bejegyezte a Humánkineziológusok Országos Szövetségét. A szövetségünk megalakulása már régóta váratott magára, hiszen a szakma számára fontos érdemi lépéseket egyénileg nem tud(tuk)juk meglépni, az ilyen szintű lépésekhez szükséges a közösségből származó nagyobb erő. Nagy öröm számunkra, hogy tagjaink között szerepel a Testnevelési Egyetem, ami egyedüli Humánkineziológusokat képzőhely hazánkban.
Célunk a Humánkineziológus szakma megismertetése a nyilvánossággal, továbbá meghatározni és érvényesíteni azokat a kompetenciákat, amelyeket kizárólag a fent említett szakmai tudás és oklevél birtokában lehet végezni, valamint az ÖVTJ-ben külön Humánkineziológusi tevékenységi kör létrehozásának megindítása, amelyet szintén kizárólag Humánkineziológusi diplomával rendelkezők vehetnek fel a tevékenységi köreik közé.

Jelenleg is zajlik a munka a háttérben, azonban ennek látványos, érdemi részére és a következő közgyűlésre a veszélyhelyzet megszűnését követően kerül sor.

Langmár Gergely
HKOSZ Elnök

 

Kategória: Hírek

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?